VCA

VCA staat voor het veiligheid en gezondheid certificaat, een belangrijk certificaat als je aan het werk wilt in een branche waar risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd. voor het VCA certificaat moet je een examen afleggen. In dit examen worden er verschillende vragen gesteld over het veilig en gezond werken in de diverse situaties.

Voor het behalen van het VCA- certificaat kan je thuisstudie doen, tijdens de intake wordt er gevraagd of je in het bezit bent van het VCA- certificaat is dit niet het geval krijg je een leerboek van één van onze collega’s zodat je thuis het één en ander kan doornemen voor het examen plaatsvindt. Het is ook mogelijk een dagcursus te volgen, bij deze cursus ga je de stof binnen 1 dag doornemen en aan het einde van de dag wordt het examen afgelegd.

Het is belangrijk het VCA- certificaat te behalen omdat bij veel van de opdrachtgevers een VCA- certificaat in je bezit hebben verplicht is. Dit omdat je dan goed weet wat je wel maar ook vooral niet moet doen als er zich iets voordoet tijdens het werk, en welke maatregelen je moet nemen tijdens de werkzaamheden.

Veiligheid staat bij raffinaderijen, onze grootste opdrachtgevers, erg hoog in het vaandel en daarom is het ook bij veel opdrachtgevers niet mogelijk zonder VCA- certificaat te starten. Gelukkig is het behalen van het certificaat, al ben je een beetje bekent in de branches, niet heel moeilijk. De kosten van het examen zijn ongeveer 80,00 euro.